Social Media Is Not Real

“Nee, natuurlijk niet.” dacht ik toen ik Essena O’Neill een week geleden viral zag gaan met het feit dat ze de stekkers uit haar populaire social media kanalen trok. Daarbovenop veranderde ze haar naam op Instagram in Social Media Is Not Real, maar kort daarna was die ook verdwenen. Inmiddels is haar site letsbegamechangers.com haar nieuwe doel in het leven, om maar zo veel mogelijk mensen te laten zien dat de sociale media niet echt zijn. Ergens voelt het heel naïef dat iemand die zo groot is geworden door de social media, het nu ook laat vallen.

Persoonlijk vind ik het niet meer dan logisch dat social media de beste kant van jezelf laat zien. Niemand maakt natuurlijk een selfie met ochtendhaar, halfdichte ogen en een slechte huid. Ik vind het persoonlijk ook echt leuk om het beste licht te vinden, mijn beste kant en de beste filter. Ik, en de rest van mijn volgers, weten echt wel dat ik dit niet even spontaan heb geschoten en dat ook de tekst één of andere stomme diepzinnige quote is die totaal niet op de foto staat. Zelfs de hashtags worden op Instagram voorzichtig en zorgvuldig uitgekozen. Ik vind het ook een sport geworden om een zo mooi mogelijke feed te maken (reclame voor mijzelf, volg mij hier op Instagram), het is een hobby, en het ontspant mij ergens ook.

Ze heeft het ook voornamelijk over de sociale druk die de social media op jongeren uitoefenen, en ze is bang dat jongeren alles geloven wat ze online zien. Ik geloof dat jongeren zich er steeds meer bewust van worden dat reclame en social media een gouden combinatie is. Daarom is het in Nederland ook verplicht om bijvoorbeeld #spon toe te voegen aan een gesponsorde post. Het is ergens ook toch leuk om geld te verdienen met posts; mooie kleding te mogen ontvangen, na te denken over een goede setting, met je apparatuur op stap te gaan en foto’s te schieten totdat je het perfecte plaatje hebt gevonden. Persoonlijk lijkt mij dat echt een feestje! Waar het wel misgaat is geloven dat je knapper bent als je meer likes op je selfie krijgt, dat je er meer toe doet als je meer volgers hebt en je leven pas perfect is als je feed perfect is. Natuurlijk is het leuk om hierover na te denken, en is het tof als je foto opeens veel likes krijgt, but it doesn’t define you as a person.

Dus, als je graag likes verzamelt op je foto’s, geniet van het zoeken naar de perfecte belichting en hoek voor je selfies, meer fotobewerkingsapps op je telefoon hebt dan er nu blaadjes op de grond liggen, go for it! Social Media is misschien wel het leukste wat deze generatie kan gebeuren, dus geniet er met volle teugen van!

</rant>

 
Comments

Weetje, veel op social media is nep.. maar daar prikt iedereen toch wel wat doorheen denk ik dan? Natuurlijk zet ik op mijn Instagram over het algemeen ook alleen de mooiste foto’s.. maar ik bewerk er niet talloze dingen aan zodat het uberperfect wordt en wat nep wordt.. niet, mijn ding. Helaas is daarom mijn feed ook een beetje rommelig, maar het zij zo haha! Ik vind een perfecte feed en die perfecte foto’s wel erg mooi, maar ben ook gewoon gelukkig met alles wat ik heb en doe :-)!
Femke onlangs geplaatst…Review: Make Up van Xelly Cabau van KasbergenMy Profile

Ik merk zelf dat vele mensen je op bijvoorbeeld Facebook wel te vriend vragen om te kijken wat je allemaal uitspookt terwijl er in het dagelijkse leven geen halo vanaf komt… Kan me daar behoorlijk aan ergeren!
XOXO esmee
Esmee onlangs geplaatst…Hoe herken je een fake Too Faced palette?My Profile

Ik denk inderdaad dat je probeert er goed uit te zien, maar uh dat doe ik in het dagelijks leven zelf ook hoor! Ik zorg dat het wel real blijft en niet dat ik ineens 2 maten dunner ben of iets dergelijks!
Mariëlle onlangs geplaatst…Nieuw: Youngbeautynl & WinactieMy Profile

Vanmiddag komt er bij mij ook een post online met een korte mening van mij zelf over dit verhaal. Maar wat jij al zegt, of course laat iedereen zijn/haar beste kant zien. Niemand die wordt er vrolijk van dat je alleen maar negatieve dingen zou gaan tweeten ofzo..
Marissa onlangs geplaatst…10 Things You Need To Do & See in UbudMy Profile

Social media is leuk, als je het goed gebruikt. Sommige mensen gebruiken dat dus niet. Ze verzinnem roddels en treiteren mensen, dat ik het grootste gevaar van social media!
Xoxo
Elles onlangs geplaatst…Sint-Maarten herinneringenMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge