MAC Retro Matte Liquid Lipcolour

 photo P1010439_zpslhdjcwlt.jpg

Jeetje, Eline, wat ben jij goed met 4 dagen per week artikelen inplannen, heel knap van je! Vooral dat je al anderhalve week niks geplaatst hebt terwijl je dat wel aan jezelf, en je lieve lezers beloofd hebt. Sukkel. En nu weer beter je best doen! 

Toen bijna elk merk al op de proppen was gekomen met een liquid matte lipstick bleef MAC Cosmetics een beetje achter. Maar toen was het nieuws daar, de MAC Retro Matte Liquid Lipcolour, en ik kon niet wachten! Toen ze dan eindelijk op 9 januari gelanceerd zouden worden, en die lancering ook uitbleef werd ik gelukkig door lieve Robin getipt dat ze al wel bij de Douglas site te vinden waren. Niet allemaal, maar zeker 1 van de twee kleuren die op mijn verlanglijst stond was er, Dance With Me, en die is nu sinds woensdag in mijn bezit. 

 photo P1010436_zps7tetjx87.jpg

 photo P1010435_zps4jrxqlqj.jpg

Voor wie de voorkeur geeft aan tijdloze glamour boven een flashy look, is mat de juiste optie. MAC geeft een twist aan deze klassieke textuur met de krachtige, rijke kleuren van Retro Matte Liquid Lipcolour. Of u nu kiest voor het intense, felle rood van Fashion Legacy, het heftige fuchsia van Tailored To Tease of het charmante nude van Lady Be Good, ze hebben allemaal één ding gemeen: véél kleur in een vloeibaar-suède finish waar u niet naast kunt kijken. – Douglas

De kleur wordt door MAC Cosmetics omschreven als deep cranberry red, ik had eigenlijk verwacht (door foto’s van sites en swatches) dat het een bijzondere kleur rood zou zijn. Zo’n rood waarvan je niet verwacht dat hij zo mooi is, en lekker niet standaard. Dat viel een beetje tegen, het is een klassieke rode kleur, mooi, dat zeker. Maar niet spannend en dat vond ik een beetje jammer. Op de foto’s leek hij namelijk een soort paarse ondertoon te hebben die mij aansprak! Op mijn lijstje staat nog wel Oh Lady, die kleur doet mij een beetje denken aan Fashion Revival, maar dan ietsje meer paars. Heel bijzonder!

 photo P1010437_zpshiqcgz6r.jpg

 photo P1010438_zpstvmuxz8y.jpg

Weet je waar hij een beetje op lijkt, best wel veel op lijkt eigenlijk, ‘Wicked’ van Lime Crime. Het is een mooie en klassieke dieprode kleur. Het is een tintje die eigenlijk overal wel bij past, en rood vind ik altijd nog chiquer en spannender als het mat is. Huiverig ben ik altijd wel een beetje over dit soort lipsticks, het borsteltje mag wel erg goed zijn, want foutjes worden onverbiddelijk afgestraft met vlekjes. Gelukkig ben ik zo gracieus als een dronken pasgeboren hertje, dus met die foutjes zit het altijd wel goed. Het borsteltje is gelukkig in mijn voordeel gemaakt, ik kan er een erg strakke swatch mee maken, dus hij is door de test heen, wees wel echt voorzichtig met foutjes want hij droogt snel en vlekt lekker.

 photo P1010434_zps14d3yqvl.jpg

De formule is droog, en een klein beetje plakkerig. Ik merkte dat aan het einde van de dag er stukjes van de lipstick van mijn bovenlip waren verhuisd naar mijn onderlip, minder charmant. Ook vond ik de opaciteit niet voldoende, deze had veel heftiger mogen zijn. Ik weet dat Lime Crime niet geliefd is onder veel mensen, maar de Velvetines zijn wel hemels qua formule. Waar ik daar echt kan genieten van het fluwelen gevoel had ik hier het idee dat de lipstick niet zo lekker zat. Ook vlekte hij een beetje, waardoor ik na het eten rode lipstick naast mijn lippen had zitten, niet mijn ding.

 photo P1010446_zpsuj6tqrdo.jpg

 photo P1010444_zpsk0kvanay.jpg

Ik vind het jammer, ik had heel erg graag mega enthousiast willen zijn. MAC Cosmetics is echt wel een favoriet merk van mij, maar het mocht niet baten. Ik had ook de hoop dat het langer duurde voordat ze met een liquid matte lipstick uitkwamen omdat ze bezig waren met een meesterlijk goede formule, maar hij is het eigenlijk gewoon net niet. Ik zal hem zeker er wel weer eens bij pakken, want klassiek rood is nooit verkeerd, maar het zal geen favoriet worden. Om mijzelf te troosten heb ik maar weer een Velvetine gekocht, Beet-It, een bietenrode/wijnrode kleur. En nu gaat het wel weer een beetje…

MAC Retro Matte Liquid Lipcolour – €24,50

 
Comments

Wat balen dat deze liquid lipstick anders is dan je had verwacht. Ik vind de kleur wel erg mooi en hij staat je prachtig. Maarja, als de liquid lipstick niet gelijkmatig van je lippen af slijt, zou ik ook niet blij worden.
Femke onlangs geplaatst…Review: PUPA Milano Eyebrow Design SetMy Profile

Hij ziet er erg mooi uit op je lippen, maar als ik jou mening lees had ik er ook meer van verwacht. Vooral omdat al verschillende merken bewezen hebben om een fijne formule uit te brengen voor een liquid lipstick. Kat Von D wint hier voor mij ;)
Griet onlangs geplaatst…TARTE | Lights, Camera, Lashes 4-In-1 MascaraMy Profile

Hahaha, Kat Von D moet ik nog eens proberen, waar heb je die gekocht!

Jammer dat ie tegen valt, de kleur ziet er wel mooi uit
Mandy onlangs geplaatst…Catrice Treasure Trove Eye Shadow PaletteMy Profile

Wat jammer dat hij tegen valt, maar ik vind de kleur wel erg mooi staan bij je.

Xx Sabrina

Jammer dat hij tegenvalt, ik vind de kleur wel echt prachtig!
Jaimy en Laura onlangs geplaatst…Films die ik de laatste tijd heb gezienMy Profile

Wat stom dat hij na het eten gaat vlekken, dat verwacht je juist niet bij een Liquid Lipstick! De kleur vind ik wel heel mooi!
Kirsty onlangs geplaatst…My Week in Photos #74My Profile

Het is wel een prachtige kleur! Ik wil ze graag zelf nog eens uitproberen, maar ik hoor er ook geen geweldige verhalen over. Toch zijn er veel mooie matte kleuren en dat trekt mijn aandacht. x
Esmée onlangs geplaatst…WISHLIST 2016My Profile

Ik zie veel verschillende meningen, maar ik vind hem echt heel mooi!
Eilish (artisticstateofmind) onlangs geplaatst…Beauty ♥ DM ShoplogMy Profile

Wat een mooie intense kleur rood is dit! verder wel jammer dat die tegenvalt
Manon onlangs geplaatst…Be A Bombshell Cosmetics Lip Gloss | Pink PunchMy Profile

oh wat super jammer, ik had er veel veel meer van verwacht!

Ik vind hem wel echt heel mooi! Jammer dat hij plakkerig word, daar hou ik dus totaal niet van.

Super jammer dat deze tegenvalt, want ik vind de kleur wel echt heel erg mooi. Helder en sprekend!
Irma onlangs geplaatst…How to be UNHAPPY?My Profile

ja het viel toch een beetje tegen hé, de formule? maar ondanks dat vind ik de lipstick je wel erg mooi staan..
robin onlangs geplaatst…MAC X ELLIE GOULDING – I’ll hold my Breath & Only YouMy Profile

Ja inderdaad, de formule had ik meer van verwacht, kleur is top!

Op de foto’s ziet de kleur er ontzettend mooi en klassiek uit je lippen. Wat ontzettend jammer dat de formule van het product in de praktijk zo tegenvalt, echt heel jammer. Had ik niet verwacht van MAC!
Svenja onlangs geplaatst…New In / Paul’s Boutique Adele BagMy Profile

Nee ik ook niet, maar die kleur is inderdaad zo mooi!!!

Wat ontzettend jammer dat hij je niet bevalt. De kleur is namelijk wel echt ooi en ik vind ‘m je wel heel mooi staan! Maar ik kan me voorstellen dat als ie gaat vlekken/korrelen dat het ‘m niet is voor je..
Justine onlangs geplaatst…15x me-time & treat yourself momentjes (+bonus!)My Profile

Oh jee, wat zonde zeg! En helemaal van die prijs. Gelukkig heb je jezelf alweer getroost met een Lime Crime ^_~
Evelien onlangs geplaatst…Love it: Het kledingmerk YAYAMy Profile

Wat een gave kleur is dit zeg! Maar wel echt heel erg jammer dat ‘ie je niet bevalt, balen!
Nicole onlangs geplaatst…Nails Inc. Gel Effect Nail Polish in Lexington GardensMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge