Wimperextensions

 photo wimpers_zpsalwux8be.jpg

Vorige week zaterdag werd ik wakker met het spontane idee om wimperextensions te laten zetten. Een aantal van mijn vriendinnen en collega’s heeft ze en ik werd een beetje jaloers van het feit dat zonder ook maar een greintje make-up op hun gezicht er veel wakkerder en beter uitzagen dan ondergetekende. Ik besloot dat ik ook wel eens wakker wilde worden met mooie oogjes en een frisse oogopslag (voor hoever dat mogelijk is) en boekte een afspraak bij Vlinder in Zeewolde. En hoewel er verbetering nodig is op het gebied van de naam van de zaak, ik was erg tevreden over de service. En heb ik nu wel mooie vlinder-wimpertjes. *knipperknipperknipper*

Bij vlinder doen ze gezichtsbehandelingen, nagelstyling, haar, tanden bleken, wimper extensions; kortom, alles op het gebied van beauty. Toen ik binnenkwam viel het mij gelijk op dat er een hele prettige en gezellige sfeer hing. Het zag er erg netjes en verzorgd uit en het personeel was heel erg vriendelijk. Ik voelde mij gelijk erg welkom, gelukkig maar, want anders was ik wel bang om het lot van mijn wimpers in die handen te laten. Boven hadden ze aparte kamertjes, ik kon eerst alles vragen wat ik wilde en werd mij rustig uitgelegd wat de behandeling inhield. Ik kon zelf het formaat van de wimpers kiezen en ook uitleggen wat ik zelf wilde.

Uiteindelijk heb ik ongeveer een uur in de stoel gelegen. Ik vond het wel ontspannend, ze plakken de onderste wimpers af zodat je niet de twee wimperranden aan elkaar vastplakken. Van het zetten van de wimpers voelde ik niks eigenlijk, het doet geen pijn, je voelt alleen dat ze zachtjes gezet worden. Met een uurtje was ik alweer klaar, het zetten van een nieuwe set duurt het langst, aanvullen is sneller. Ze legde mij uit dat ze uiteindelijk een langer formaat heeft moeten kiezen omdat mijn wimpers al lang van zichzelf waren, ze zijn niet heel vol geworden omdat ik relatief gezien niet veel wimpers heb. Lange maar weinig wimpers dus, maar nu heb ik er veel en nog langer. Bedenk wel dat als je wat meer wimpers hebt dat je dan zeker wel 2 uur in een stoel ligt, gemiddeld duren de behandeling 90 tot 120 minuten.

Het zetten van een nieuwe set kostte bij Vlinder €64,95, gemiddeld moet je om de 3 weken het laten bijvullen, deze behandeling kost daar €24,95. Mocht je het echt lang willen doen dan raden ze het aan om elke 8 maanden even 2 weken rust te nemen. Het beschadigt je wimpers niet maar dan kunnen ze even “ademen”. Qua onderhoud heb je er wel wat meer werk aan, de eerste 24 uur mogen ze niet nat worden zodat de lijm goed kan hechten, en het is in het algemeen beter om niet direct water op je wimpers te laten komen. Je moet zorgen dat je make-up rond je ogen verwijdert met olievrije remover, ik gebruik doekjes hiervoor, en je moet ze 2x per dag door borstelen. En natuurlijk niet in je ogen wrijven, maar dat lijkt me logisch. Hoe voorzichtiger je met je wimpers omgaat, hoe langer je kan doen met een set.

 photo wimpers 1 week_zpsl9hqurhq.jpg

Mijn wimperextensions na 1 week. 

Ik moet heel erg wennen nu aan mijn nieuwe avondroutine/ochtendroutine, ik kan niet meer enthousiast met kokosolie gaan boenen. Ik heb weer doekjes gekocht, zoals vroeger, ik haal nu mijn make-up er weer mee af. Ook moet ik goed opletten met mijn oogcrème, die breng ik niet meer op mijn ooglid aan maar gewoon op mijn wallen alleen. Ook vind ik het heerlijk om in de ochtend even flink in mijn ogen te wrijven, dat is er nu ook even niet meer bij. En het is zeker meer werk dan ik in eerste instantie had geanticipeerd, het is toch even verzorgen en zorgen dat ze netjes blijven, want dan heb je er het langste plezier van. Is it worth the money? Ik vind €65,- voor wat haartjes zeker best wel prijzig. Maar ik ben wel blij met het gezichtje wat ik zie als ik in de spiegel kijk, want die is lekker wakker. En met een beetje foundation, blusher en wenkbrauwpoeder ben ik tegenwoordig gewoon klaar. Af en toe draag ik helemaal geen make-up, wat al helemaal lekker is, en dan voel ik mij niet ‘naakt’, en dat vind ik een groot voordeel. Zeker nu ik heel erg druk ben is dit iets waar ik een hoop ‘waarde’ aan hecht, er snel fatsoenlijk uit zien.

Als je nog vragen hebt, dingen graag wilt weten, stel ze gerust :) 

 
Comments

Mooi hoor :-)! Ik vind het alleen wel een prijzige bedoeling, maar het staat wel erg verzorgd en mooi :-)!
Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: Domestic Goddess TagMy Profile

Staat je heel mooi al vind ik het wel best prijzig. Ik ga dit denk niet zo snel doen, puur omdat ik bang ben dat ik niet zonder meer kan!
Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Eyes Lips Face UnboxingMy Profile

Wimperextensions zitten al ZO lang in mijn hoofd en nu ik zie dat het bij jou ook al zo mooi is wil ik ze helemaal! <3
Denise onlangs geplaatst…Photo Diary #60 – Lekker uit eten, nieuwe lay-out en katjesMy Profile

Ik vind het heel mooi bij je staan!
Manon onlangs geplaatst…Oriflame – Giordani Gold Sheer Powder (Najaar/Winter 2015)My Profile

Ik wil dit al echt heel lang proberen, maar de prijs houdt me toch steeds tegen..maar wat zijn ze mooi zeg!
Lisa’s Beautybabbels onlangs geplaatst…Een gat in mijn neus!My Profile

Het ziet er prachtig uit, maar het lijkt me niet zo fijn dat er iets aan wimpers geplakt zit. Mooi is het wel, absoluut.
Lonneke onlangs geplaatst…In beeld: septemberMy Profile

Wat mooooi zeg! Het resultaat mag er zeker zijn. Misschien wat prijzig, maar je hebt dan wel wat! :)
Evelien onlangs geplaatst…Action must haves: week 41My Profile

Mij ook iets te duur maar het staat je wel supermooi. Dus voor jou zeker de moeite waard.

Leave a Reply

CommentLuv badge