Wat wij kunnen leren van Snoet

 photo P1010262_zpsa1gruewo.jpg

Mijn monstertje is best wel slim, daarnaast is het ook een verwend kalf, maar dat terzijde. Daarom leek het mij wel leuk om een artikel te schrijven over wat wij kunnen leren van deze hond. Want ze heeft het hier in huis wel slim aangepakt, daarbij geloof ik oprecht dat mensen best wel wat van dieren kunnen leren! Daarom dus vandaag een artikel over wat wij kunnen leren van Snoet, maar ook wat wij in het algemeen kunnen leren van honden.

♦ Als iemand zegt nee, en jij gelooft er in, toch doen! Als Snoet echt iets wil dan accepteert ze bijna geen nee, die kan echt drammen tot ze er bij neer valt. Respect daarvoor hoor. Maar dit geldt ook in het menselijke leven, als jij ergens echt in gelooft, laat je dan niet stoppen door negatieve geluiden!

♦ Relax! Er kan geen hond zich zo ontspannen als Snoet, als Snoet diep in slaap is dan ben ik wel eens een beetje jaloers, het ziet er zo ontspannen en relaxed uit! Maar Snoet neemt ook haar rust wanneer ze even heeft gespeeld, ze luistert gewoon heel erg goed naar haar lichaam!

♦ Puppy dog eyes. Als Snoet haar zin niet krijgt zet ze zielige oogjes op en dan blijft ze je daarmee nog een tijdje aankijken, wat natuurlijk niet helemaal werkt in het echte leven, maar het doorzettingsvermogen is wel iets om trots op te zijn! En doorzettingsvermogen is wel iets wat ik van Snoet heb geleerd, die geeft echt niet op.

♦ Rekken & strekken. Dit schijnen mensen dus veel meer te doen, omdat het je lichaam ontspant en het ook heel erg goed is voor je spieren! Altijd als Snoet opstaat van haar doek dan rekt ze even al haar spieren wel heel erg goed! Dit moet je eens proberen als je lekker uit bed komt, het is echt heerlijk! Ik probeer het te onthouden, en het voelt wel echt goed!

♦ Genieten! Snoet kan echt van kleine dingen genieten, zoals wanneer wij haar instoppen met een dekentje in de avond, wanneer ze mijn oude sokken mag vernielen of wanneer er iemand thuiskomt. Het lijkt mij heerlijk om weer even terug naar de basis te gaan en te leren genieten van alle kleine dingen, dit is echt het punt waar ik het meeste van mijn monstertje kan leren!

 
Comments

Snoet is ZO leuk ♥ En wat een geweldig artikel! Er is echt wel een hoop wat wij van dieren kunnen leren. Vooral honden! Ik weet er nog één trouwens: zit iets tegen in het leven? Kick some grass over that shit and move on! ;)

Zo leuk om te lezen :)

Leave a Reply

CommentLuv badge