Laat me jou zijn, Petra Kruijt

 photo IMG_7209_zpsc6876fe8.jpg

In de vakantie had ik eindelijk tijd om lekker te lezen, je zal de komende tijd wat meer boekrecensies kunnen lezen hier. Ik was bij de boeklancering van het boek Laat me jou zijn  van Petra Kruijt in november. Een Nederlandse chicklit, en de allereerste keer dat ik de schrijfster van een boek kon ontmoeten. Voor mij het dit boek dus een stukje extra waarde, en was ook blij dat ik in de vakantie eindelijk toekwam aan het lezen! Gewoon lekker van ’s ochtends tot ’s avond lezen! 

De schrijfster

Petra Kruijt voltooide de School voor Journalistiek in Utrecht in 2008. Werkte daarna eerst zes maanden als tekstschrijver en ging in februari 2009 verder als freelance journalist, copywriter en (eind)redacteur. Tevens chicklitauteur met inmiddels vijf gepubliceerde romans en diverse korte verhalen op haar naam. – petrakruijt.nl

Het verhaal

Laat me. Dat is alles wat Susan nog wil. Ze heeft een goede (maar erg drukke) baan, een relatie met een man die stappen wil zetten waar zij nog niet klaar voor is en vooral een enorme vrijheidsdrang. Daar geeft ze gehoor aan door te verhuizen naar de andere kant van de wereld, naar San Francisco.

Jou zijn. Lisan staat altijd al in Susans schaduw. Wat ze ook probeert, ze wordt nooit zo succesvol als haar zus. Totdat Susan vertrekt en er een gat ontstaat. Lisan springt daarin en neemt langzaam haar hele leven over.

Mijn mening

De opzet van het verhaal sprak me heel erg aan, het leven van iemand anders overnemen. Iets waar we misschien allemaal wel eens van gedroomd hebben. Wat ik leuk vond was dat de zussen zo anders zijn maar dat Lisan toch met een redelijk gemak het leven van Susan overneemt, blijkbaar verschillen ze dus toch wat minder dan ze denken. De situaties die in het boek voorkwamen zijn herkenbaar; de wil om soms iemands leven te kunnen overnemen, of lekker vertrekken en ergens opnieuw kunnen beginnen (een frisse start) zijn dingen die ook wel eens in mijn hoofd zijn voorgekomen. Daarbij vond ik het verhaal leuk omdat het geloofwaardig is, in tegenstelling tot veel Amerikaanse chicklits, die vaak gewoon te ‘perfect’ zijn. Natuurlijk is het verhaal wel redelijk grappig, maar je hebt het gevoel dat het zou kunnen gebeuren. Hoe leg je iemand uit dat je niet je zus bent, terwijl diegene dat wel denkt. En hoe probeer je een situatie mooier te maken dan het is voor bijvoorbeeld je ouders.

Kortom, ik heb genoten van dit boek, het leest als een trein. Ik ben in de ochtend begonnen en had hem eind van de avond uit. Nou had ik ook een heerlijke luie vakantiedag, maar dan nog, het was een heerlijk boek en een echte aanrader! Ook vond ik het leuk hoe de maanden werden ingeleid door een pagina met een quote, songtekst, etc. Zo heb ik de gehele dag Wake me up in San Fransico in mijn hoofd gelopen :)

Laat me jou zijn – €14,99
Zomer & Keuning

 
Comments

Wat leuk dat je bij de lancering van dit boek kon zijn zeg, dat maakt het allemaal net even iets leuker!
Dina onlangs geplaatst…De dingen die mij blij maakten | 1My Profile

Wat lees jij snellll! Ik kan nu niet wachten om dit boek te lezen, haha! Het klinkt echt zo leuk!
Sophie onlangs geplaatst…Human+Kind Shampoo en ConditionerMy Profile

Ik heb hier al iets over gelezen en het lijkt me een goed boek!
Manon onlangs geplaatst…PREP – Huidbeschermende CrèmeMy Profile

Laat me jou zijn is inderdaad echt een fijn boek om te lezen. Ik heb er ook echt van genoten!
Justine onlangs geplaatst…My life in photo’s – januari 2015 #2My Profile

Ik ben er toevallig net in begonnen! Ik ben heel benieuwd naar de rest van het boek :-)!
Marloes onlangs geplaatst…Hema Longer Lasting LipsticksMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge