Dat vraag je toch niet?!

 photo Schermafbeelding 2016-07-18 om 15.44.05_zpsslxh3fhv.png

Laatst gebeurde het voor het eerst op een bruiloft; ‘zijn jullie al getrouwd?’ ‘Nee.’ ‘Oh, waarom niet?’. Zoals je misschien zult begrijpen wist ik, terwijl ik toch behoorlijk ad rem ben, hier geen antwoord op. Niet omdat ik niet wist waarom wij nou eigenlijk nog niet getrouwd waren, maar meer omdat ik de vraag behoorlijk belachelijk en vaag vond. Het lijkt alsof nu dat ik in mijn midden twintig ben het opeens geoorloofd is om te vragen of we al gaan trouwen en of we al nadenken over kinderen… Misschien dat het aan mij ligt, maar dat vraag je toch niet? 

Misschien wil ik wel nooit kids en misschien ga ik wel nooit trouwen. Voor die tijd, tijdens en ook na die tijd blijft dat de keuze van mij en mijn vriend. Hij is er van overtuigd dat hij geen kids wil, ik ben er nog niet uit. Ik vind kids echt fantastisch, vriendinnetjes die nu zwanger zijn, vriendinnetjes met kinderen, ik ben gek op elk van ze en kan ze niet genoeg knuffelen en verwennen. Uiteraard werk ik ook met kinderen natuurlijk en ik wordt daar oprecht gelukkig van. Maar vind het ook lekker om de kinderen weer uit handen te kunnen geven na een tijdje en mijn eigen ding te kunnen doen.

Ik zie ons in de toekomst sowieso eerder samen met een hele groep honden dan met een paar kinderen. Ik hou ook heel erg van de vrijheid die we nu samen hebben, nergens rekening mee houden en dingen lekker in ons eigen tempo doen. Ook geniet ik van de vrienden om ons heen, vele al met kids en getrouwd, de andere helft nog elke maandag brak en elk weekend dronken. Ik geniet net zo veel van avondjes cocktails drinken met de een als een middagje lunchen en spelen met de kleine met de andere. Deze ‘tussenfase’ is enorm leuk en kan stiekem niet wachten om alle komende kids van mijn vrienden te gaan ontmoeten en ze allemaal te zien opgroeien. En reken maar dat ze flink verwend worden. Ook sta ik te janken bij elk huwelijk en vind ik elke viering van de liefde prachtig en uniek op zijn eigen manier. Een jaar kan niet genoeg bruiloften geven.

Ik veroordeel mensen die kinderen hebben of die getrouwd zijn ook niet, dus waarom vinden mensen het raar dat een kinderwens of de wens om te trouwen bij mij minder speelt. Iedereen moet doen wat hij zelf wilt, en wat hij zelf zich fijn bij voelt. En wie weet ben ik over 5 jaar wel getrouwd met 2 kids, en dat is ook prima. Zolang het maar een keuze is waar ik en mijn vriend beide voor de volle 100% achter staan. Want ik ben er heilig van overtuigd dat zo lang wij samen zijn elke dag een feestje is.

 
Comments

Beetje rare vraag inderdaad. Ik merk zelf ook dat mensen er heel erg vanuit lijken te gaan dat je gaat trouwen en een horde kids gaat opvoeden. Terwijl dat toch echt een persoonlijke keuze is.
Mariska onlangs geplaatst…Make-up porn | high-end favorieten & wishlistMy Profile

Wat flauw, ik vind dat echt super lullig.. Je kan dat echt niet aan iemand vragen. Misschien zijn er redenen waarom jullie niet trouwen, misschien wil je helemaal niet trouwen??? Echt stom..

Zo bam, goed geschreven! en zo is het maar net. Waar bemoeien mensen zich eigenlijk mee? Kijk, het zal wel goed bedoeld zijn al komt het een beetje gek over op deze manier. Maar wat je zegt: ieder z’n ding en z’n eigen leven. :)
Justine onlangs geplaatst…Emily’s High School Adventure #6 – nog 3 dagenMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge