Jack-o’-Laterns DIY

Naamloos

Happy Halloween allemaal! Halloween is een Angelsaksische feestdag die dus vooral in de VS en de UK wordt gevierd. De naam komt van All Hallows Eve het is namelijk de dag voor Allerheiligen op 1 november en men geloofde vroeger dat op deze avond de geesten van dode mensen voor een avondje zouden herrijzen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een grote feestdag, en Nederland doet ook steeds meer mee. Ik en mijn zusje hebben Jack-o’-Lanterns gemaakt voor deze gelegenheid. Processed with VSCOcam with p5 preset

Processed with VSCOcam with p5 preset

Mijn moeder vond de pompoenen bij de Albert Heijn, en supermakkelijk, als je wilt kun je er zo met een mesje langs de sticker gaan en je pompoen is klaar. Mijn zusje en ik besloten onze eigen kijk er eens op los te laten en iets creatiever te zijn dan de standaard-pompoen.

Processed with VSCOcam with p5 preset

Het makkelijkste gedeelte is het afsnijden van de bovenkant, zorg wel dat je het ‘hoedje’ bewaart, het staat superleuk als je het er weer opzet als hij af is. Ook geeft het dan een mooier licht door de weggesneden stukken vind ik zelf.

Processed with VSCOcam with p5 preset

Dan komt het lastige gedeelte, het uithollen van de pompoen, omdat het helemaal draderig van binnen is het is het verstandig om het grootste gedeelte met een opscheplepel te doen en de rest met je handen (yuk, het voelt heel vies), als je alle draden weg hebt kun je hem het beste iets mooier uithollen met een ijsschep. Draag trouwens ook een schort, je wilt natuurlijk niet dat je kleding vies wordt.

Processed with VSCOcam with p5 preset

Snoet bemoeit zich altijd overal mee, vooral als er eten (stukjes pompoen in dit geval) voor het oprapen ligt. Ik vind het zo leuk om zo’n nieuwsgierige hond te hebben.

Processed with VSCOcam with p5 preset

Ik besloot met breinaalden grote en kleinere rondingen te maken in de pompoen, zorg wel dat je het met een wat scherper voorwerp dan eerst een stukje in-boort want anders gaat je pompoen splijten.

Processed with VSCOcam with p5 preset

Processed with VSCOcam with p5 preset

En dit was het uiteindelijke resultaat van mijn pompoen, een enorm simpel design maar het stond wel grappig. En ik wilde niet het standaard-gezichtje in mijn pompoen hebben, ik vind hem best goed gelukt.

photo 1

photo 2

’s Avonds met een groot waxinelichtje erin staat natuurlijk nog leuker, hier zien jullie ook de pompoen van mijn zusje, een soort chibi-manga-achtige kat, supercreatief en leuk gemaakt!

Pompoen – €2,99
Te koop bij Albert Heijn

Doen jullie ook iets aan Halloween?

 
Comments

Ik doe hier zelf eigenlijk nooit echt iets mee :)

Leuk! Die hond van je is zo groot trouwens. Wel heel lief volgens mij:)

Super leuk! Ik heb zoiets nog nooit geprobeerd, maar het is zeker het proberen waard zo te zien.

Ik vier Halloween echt nooit… Wel leuk gedaan, jullie pompoenen. Spooky!

Wat leuk gedaan! Ik vind het zo jammer dat het hier over het algemeen niet gevierd word:(

Ik vind het er echt super leuk uitzien! Vooral die cat achtige haha, die is nog best wel eng ook!

Supercute, ziet er leuk uit! Ik heb het vroeger ook gedaan, het is echt leuk om te doen :-)

Die zijn zo leuk!! Ik vind het zo jammer dat Halloween niet gevierd wordt hier, ik zie allemaal leuke dingetjes voorbij komen

Gaaf gemaakt! Hihi, zoals Snoet ook staat te kijken!

Elk jaar wil ik dit doen… maar elk jaar zit ik weer op 1 november op bank met de gedachte… O JA OEPS. Ach, ieder z’n kwaliteiten hè haha. *btw, in je titel ben je de ‘n’ vergeten bij latern*

Leuk zeg! :) Ik heb ook wel eens pompoenen uitgehold voor Sint Maarten :)

yazylicious

Leuk gemaakt!

oehhh super leuk! happy halloween!

Superleuk! Ik hol ieder jaar een pompoen uit. Kwade geesten bang maken. ;)

Leuk! Ik heb er hier ook een hele grote staan, ik ga de mijne uithollen rond 11 november, das leuk voor de kindjes ^^

Die katachtige ziet er echt super gaaf uit!

Wat een leukerds! Heel inventief met je breinaald en grappige manga achtige pompoen.

Ontzettend leuk om te maken!

Wat supergraaf gedaan zeg!

Tof gedaan! Het is ook zo leuk om te doen, jaren geleden deed ik dat elk jaar met m’n oma, maar sinds ik op de middelbare zit en zij dus niet meer hoeft “op te passen” hebben we dit ook niet meer gedaan, best jammer eigenlijk!

Aww, wat leuk! Stiekem vind ik die van je zusje misschien wel leuker, ik hou wel van een gezichtje op een pompoen ;) wat lief trouwens dat Snoet weer komt kijken, wat een schat!

En de hond zag dat het goed was :-) Mooi gedaan!

Heel leuk gedaan! Echt sfeervol met zo’n kaarsje erin. x

Erg leuk gedaan, geeft direct een gezellige sfeer! Het is idd een hels karwei om ze uit te hollen :)

Leuk ! ik doe het meestal ook elk jaar, alleen dit jaar ben ik er niet aan toe gekomen helaas. De jouwe zijn goed gelukt !

Goed en creatief bezig joh c: haha super schattige hond heb jij :P
De pompoenen zijn goed gelukt hoor! Xx

Heel erg leuk gemaakt! Ik heb het zelf ook al eens gedaan, toen hebben we van de binnenkant pompoensoep gemaakt en dat was echt verschrikkelijk goor ;P

Super leuk zien ze er allebei uit! en volgens mij zaten onze gedachtes op 1 lijn: pompoen uithollen en iets leuks maken, Pompoen van de Albert Heijn en blogpost erover :D we have a match :D
Het is een kliederboel maar wel erg leuk :D

Slaap lekker

Leave a Reply

CommentLuv badge