Wat make-up voor mij betekent

 photo P1010851_zpsijpvq0td.jpg

Lekker zware titel, ‘Wat make-up voor mij betekent’, maar zo is het niet natuurlijk. Ik wilde gewoon eigenlijk even kletsen over hoe mijn kijk op make-up is verandert sinds ik een klein meisje ben, maar zeker ook hoe mijn kijk op make-up is veranderd sinds ik een blog heb. Want ik heb het idee dat vooral dat wel van significantie is. Vroeger keek ik niet verder dan eyeliner en mascara, maar dat is tegenwoordig wel een stukje anders. 

Ik blog nu ietsje langer dan 2,5 jaar, best een tijdje, niet extreem maar toch wel iets om trots op te zijn. Dan vergeten we gewoon even te vermelden dat ik echt niet aan een schema kan houden met een drukke baan ernaast. Maar we doen ons best, en dat telt, toch? Voordat ik begon met bloggen leerde ik een beetje tutorials kennen online, gek genoeg begon het met Jenna Marbles 3 jaartjes terug. Zij had ooit een filmpje waarin ze haar make-up uitlegde, ze vertelde toen dat je het beste voor je foundation naar MAC moest omdat zij je kleur konden matchen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik kocht de Studio Fix Powder, en die bracht ik dus altijd zonder primer of foundation aan op mijn gezichtje, yolo. Langzaam zag ik steeds meer filmpjes en begon ik het steeds beter te begrijpen. Opeens had ik naast mascara en eyeliner (en soms blush op mijn al rode wangen) nog een product. Make-up betekende voorheen een soort verplichting, maar begon een soort van fun te worden.

Langzaamaan zag ik steeds meer tutorials en begon ik steeds meer te begrijpen. Ik kocht alle budget make-up die los en vastzat en breidde mijn stash uit tot een hoogtepunt. Ik probeerde alles en had binnen de kortste keren de producten die ik nu ook gebruik voor mijn dagelijkse look; primer, foundation, concealer, poeder, wenkbrauwen, blush, bronzer, highlighter, mascara en eyeliner. Op een gegeven moment realiseerde ik mij dat al die kwaliteit niet gelijk stond aan kwaliteit en ik mieterde het grootste gedeelte weer weg, ik gebruikte het toch niet. Toen ben ik gaan investeren in high-end make-up en dan voornamelijk de limited editions. Inmiddels een stash vol met producten die ik graag gebruik en van goede kwaliteit. Toen pas besefte ik dat mijn materialistische hartje gewoon echt harder ging kloppen voor make-up.

Tegenwoordig is het zo leuk om te zien dat zo veel goede invloeden vanuit het buitenland naar Nederland komen. Zo werken we allemaal braaf onze wenkbrauwen bij. Ik kan mij namelijk niet herinneren dat iemand zich 3 jaar terug druk maakte om zijn wenkbrauwen, laat staan dat on fleek een term was die sociaal geaccepteerd is. Ook highlighter, bronzer en nepwimpers horen hier ook een beetje bij. Ik merk echt dat ik mijn gezicht moet shapen in de ochtend als ik die vorm wil. Highlighter is echt mijn liefde, ik heb die glow gewoon nodig in de ochtend. En stiekem draag ik regelmatig nepwimpers, eindelijk is het sociaal geaccepteerd om deze overdag te dragen; want ze zijn zo mooi!

Make-up betekent voor mij een vorm van ontspanning, elke keer nieuwe trends en ontwikkelingen zorgen dat make-up ook betekent dat ik mij kan aanpassen aan elke situatie. Het betekent niet een schild opzetten, maar het beste van mijn gezicht naar voren halen. Bad hair days? Jammer dan! Bad make-up days? Zak over mijn hoofd en het huis niet uit. Het betekent nieuwe merken en producten ontdekken, iets waar ik intens van kan genieten. Het is een hobby die altijd leuk blijft, ik kan niet wachten hoe ik hier over 3 jaar op terug kijk!

 
Comments

Ik vind het ook een geweldige hobby, ik raak maar niet uitgeprobeerd haha! Het is ook echt ontspanning, heerlijk!
Mariëlle Markgraaff onlangs geplaatst…Hoe het afstuderen bevaltMy Profile

Ahhh zo herkenbaar! Ik vond het eerst ‘gewoon’ en smeerde het omdat ik dacht dat het moest. Pas toen ik begon te leren hoe je make up moet aanbrengen, waar en met welke kwast begon ik het leuk te vidnen. Inmiddels gaat ook mijn hartje sneller kloppen van mooie producten. ondanks dat ik veel budget producten gebruik dan, met een paar uitzonderingen. :)

Btw.. “al die kwaliteit niet gelijk stond aan kwaliteit” ik denk kwantiteit toch? hihi
Justine onlangs geplaatst…Loving Lately #37 – Phantasialand, catfish & botsingMy Profile

Ik vind make-up nu ook veel leuker als voordat ik mijn blog had. Nu weet ik ook echt wat wat is en waarmee je het moet aanbrengen enz. Voor die tijd deed ik maar wat haha
Manon onlangs geplaatst…Winactie | Ik geef 3x de Pearl Drops Pure Bleaching White weg!!My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge