Dagje ontspannen

 photo Schermafbeelding 2016-04-16 om 15.40.39_zps3kcwvp4y.png

Ik hou van de sauna, even een dagje met mijn beste vriendinnetje erop uit en genieten van even bijkletsen. Maar vooral even genieten van de rust die er heerst. Ik ben een paar keer bij de Zwaluwhoeve geweest en ook een keertje bij Akasha, de spa van het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Toen ik een uitnodiging kreeg naar de Thermen Bussloo was ik helemaal gelukkig. Bussloo is waar ik mijn jonge zomermaanden altijd heb doorgebracht en is letterlijk bij mijn ouders om de hoek. Ik trommelde mijn beste vriendinnetje weer op om mijn kant op te komen en te ontspannen! 

 photo Schermafbeelding 2016-04-16 om 15.26.54_zpsekmae53m.png

Ik vond de Thermen Bussloo extreem ontspannend, maar ook heel erg licht en verwelkomend. Bij binnenkomst werd het al gelijk duidelijk dat dit een populaire wellness locatie is; het was namelijk gezellig druk. Ik vreesde een beetje voor overvolle sauna’s maar de Thermen Bussloo is zo ruim opgezet dat je daar gelukkig geen last van hebt. Het eerste moment dat je in je blootje moet lopen vind ik altijd raar, maar daarna is het wel gezellig of zo, met z’n allen. Na even snel een douche te hebben genomen sprongen we gelijk in het Hamambad in gegaan. Je kan namelijk net met je oren onder water en dan kun je genieten van aquasound, mega rustgevend. Maar vooral het water is heerlijk, lekker warm en heel soothing. Ook hangt er door heel Thermen Bussloo een hele relaxte geur, wat ik een hele bijzonder en zeer welkome toevoeging vind (ik had dit nog nooit eerder ergens gezien), het maakt het hele wellness gevoel af!

 photo Schermafbeelding 2016-04-16 om 15.27.29_zpsvnktoi96.png

We hebben ook heerlijk geluncht, het was goed weer waardoor we lekker buiten konden zitten. Ze hebben ook een hoop lekkere smoothies, gelukkig niet standaard maar ook wat bijzondere met bietjes, bleekselderij of bessen. Elke sauna en elk plekje hebben we natuurlijk getest, zeker buiten zijn er zo veel verschillende sauna’s te vinden, aanrader; de Himalaya zoutkristalgrot, die was zo lekker. Favoriet van de gehele dag was toch wel het Osmaanse Badhuis. Hierbij gaat je eerst een stoombad in (love it!) waardoor je poriën open gaan staan, hierna spoel je je af met koud water en staan er twee soorten scrubs klaar. Dit spoel je af en daarna kun je nog even bloesembad. Ik als enorme badderfan kon dit dus echt heel erg waarderen!

De Thermen Bussloo is zeker een plek waar ik graag nog eens heen wil, het is echt ingericht op een ontspannende manier. Ruim opgezet en met veel ligstoelen en relaxplekjes, heel slim want wellness is natuurlijk meer dan alleen maar sauna’s en baden. Qua entree betaal je ongeveer €34,50 voor een dagje in het weekend. Hier komt nog je eventuele lunch, behandelingen, etc. bij. Dit is een hele nette marktconforme prijs, en voor mij maakt een dagje ontspannen het dat meer dan waard. Reserveren kun je het beste doen via de website van Thermen Bussloo.

Saunabezoek in samenwerking met Thermen Bussloo

 
Comments

Oh het lijkt me echt heerlijk om daar een dagje door te brengen! Al kan ik me nog niet volledig over het naakt zijn heen zetten haha.
Joyce – LemonyLifenl onlangs geplaatst…MUST SEE/DO/EAT BUDAPESTMy Profile

Had ik eerst ook altijd moeite mee, maar als iedereen naakt is wordt het ook een beetje “normaal”.

Ik ben toen op badkledingdag geweest haha, dat vind ik toch wat fijner! Maar het is een heerlijke plek!
Mariëlle Markgraaff onlangs geplaatst…Catrice prime and fine contouring paletteMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge